Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona dynia piżmowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 szt
olej rzepakowy 100 ml
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 szczypty
masło 40 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona dynia piżmowa

Dynię kroimy na pół i pozbywamy gniazd nasiennych z pestkami. Obieramy z twardej skóry. Kroimy dynię w kosteczkę na 1-2 cm i obtaczamy w oleju z każdej strony. Dynię pieczemy w 200 °C przez 25-30 minut. Dynię po wyjęciu solimy i polewamy odrobiną stopionego masła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 27.03.2017 08:46
ciekawe jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak