Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona dynia

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 szt Hokkaido
ząbki czosnku 2 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżki
bazylia 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyzeczki
oliwa 8-10 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona dynia

Dynię myję pod bieżącą wodą, kroje na 4 części. Z każdej części wydrążam łyżką miąższ z nasionami. Oczyszczoną dynię kroję w plastry. Na dużą blachę od piekarnika wykładam dynię, posypuję przyprawami, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszam z oliwą. Dynię piekę 40 minut w temperaturze 180 C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 17.09.2017 07:19
Ale ładnie wygląda.
Konczi 16.09.2017 17:28
bardzo lubię pieczoną dynię ale zawsze piekę bez skórki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak