Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona długo marynowana biodrówka

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biodrówka wieprzowa ok. 70 dkg
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat suszona w płatkach 2 łyżeczki
ziele angielskie 5 ziarenek
Cebula suszona Prymat 2 łyżeczki
czosnek 3 ząbki
miód 1 łyżka
ocet sherry 1 łyżka
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona długo marynowana biodrówka

Kroki postępowania

1
Gorczycę, płatki papryki i ziele angielskie przełożyć do moździerza i dobrze utrzeć.
Krok 1 - Pieczona długo marynowana biodrówka foto
2
Utarte przyprawy przełożyć do miseczki. Dodać do nich suszoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, miód, ocet, sól ziołową i olej. Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Pieczona długo marynowana biodrówka foto
3
Przygotowaną marynatą dokładnie natrzeć mięso. Mięso w marynacie przykryć folią spożywczą i odłożyć do lodówki na ok. 36-40 godzin. Co kilka godzin mięso odwrócić.
Krok 3 - Pieczona długo marynowana biodrówka foto
4
Po tym czasie mięso przełożyć do woreczka do pieczenia i ułożyć w naczyniu do zapiekania.
Krok 4 - Pieczona długo marynowana biodrówka foto
5
Mięso piec w 160 stopniach przez ok. 2 godziny. Upieczone mięso podzielić na porcje.
Krok 5 - Pieczona długo marynowana biodrówka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 18.07.2015 19:44
smaczne mięso

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak