PIECZONA BIAŁA KIEŁBASA Z CEBULĄ I JABŁKIEM

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa biała

    8 Sztuki
  • cebula

    3 Sztuki
  • jabłko

    1 Sztuka
  • wino czerwone

    0,5 Szklanki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    0,5 Łyżeczki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 Łyżeczka
  • sól

    Do smaku
  • sól i pieprz

    Do smaku
  • olej

    Do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w grube piórka, ułożyć na rozgrzanej patelni. Dodać przyprawy. Przesmarzyć chwilę, wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Na cebulę ułożyć kiełbasę, zalać wszystko winem. Piec ok. 30 minut następnie dodać pokrojone jabłko i piec jeszcze przez 10 minut. Piec w temperaturze 200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 13.03.2017 15:50
smaczny pomysł na kiełbaskę
Wacław 12.03.2017 12:00
już mi ślinka leci ;-)
Marta1986 11.03.2017 20:01
apetycznie wygląda
tobi1989 11.03.2017 14:59
Dobra na święta :)
Małgorzata92 11.03.2017 13:59
Musi być pyszna :)
AZgotuj 11.03.2017 13:51
nie jedno podniebienie zadowoli! Smaczne połączenie:)
agaK. 11.03.2017 11:56
Bardzo swojskie danie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat