Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z siekanym kurczakiem, pieczarkami i serem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
Przyprawa do mięs Prymat
cebula biała 1 szt
pieczarki 6 szt
ząbki czosnku 3 szt
ser żółty 4 łyżki startego
natka pietruszki 2 łyżki
jajko 3 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z siekanym kurczakiem, pieczarkami i serem

Filet z piersi kurczaka kroimy na małe kawałeczki. Doprawiamy przyprawą do mięsa. Do kurczaka dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę, pieczarki, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz żółty ser i natkę pietruszki. Na końcu wbijamy jajka i doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie wyrabiamy. Masę przekładamy do foremki o wymiarach 26x12 cm. Pieczemy w 190*C przez 60 minut. Foremkę możemy wyłożyć papierem do pieczenia aby później łatwiej było wyjąc mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 11.04.2017 17:27
Ciekawy przepis;))
Konczi 11.04.2017 13:16
Pyszna kompozycja :D
anka1988 11.04.2017 11:56
smaczna propozycja
Róża1 11.04.2017 11:20
przepyszna !!!!!!!!!!
VioletoweKucharzenie 11.04.2017 10:57
Krucha i szybka w przygotowaniu pieczeń z siekanymi kawałkami filetu z piersi kurczaka, pieczarkami i żółtym serem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak