Pieczeń z papryką

Pieczeń z papryką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • mięso mielone wieprzowe

    80 dag
  • cebula

    1 szt
  • olej

    2 łyżki
  • papryka konserwowa

    kilka strąków
  • ogórki konserwowe

    2 szt
  • jajka

    1 szt
  • bułka tarta

    3 łyżki
  • musztarda sarepska

    1 łyżka
  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka
  • papryka ostra mielona

    1/2 łyżeczki
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • ząbki czosnku

    4 szt
  • przyprawa do kurczaka

    2 łyżeczki
  • sól i pieprz

    do smaku

Posypka

  • przyprawa suszone pomidory z czosnkiem

    2 łyżeczki
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • szczypiorek

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy oleju. Paprykę i ogórki kroimy w kostkę. Do mięsa dodajemy jajko, zrumienioną cebulę, paprykę, ogórki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Do masy dodajemy bułkę tartą, musztardę i wszystkie przyprawy. Masę dokładnie wyrabiamy. Foremkę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy olejem i wykładamy masę mięsną. Wierzch ciasta posypujemy suszonymi pomidorami z czosnkiem i majerankiem. Pieczeń pieczemy 60 minut w 180 C. Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ada-Gaba

26.06.2017 10:23
pyszna propozycja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat