Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z papryką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mięso mielone wieprzowe 80 dag
cebula 1 szt
olej 2 łyżki
papryka konserwowa kilka strąków
ogórki konserwowe 2 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
majeranek 1 łyżeczka
ząbki czosnku 4 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyżeczki
sól i pieprz do smaku

Posypka

Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Prymat 2 łyżeczki
majeranek 1 łyżeczka
szczypiorek do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z papryką

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy oleju. Paprykę i ogórki kroimy w kostkę. Do mięsa dodajemy jajko, zrumienioną cebulę, paprykę, ogórki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Do masy dodajemy bułkę tartą, musztardę i wszystkie przyprawy. Masę dokładnie wyrabiamy. Foremkę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy olejem i wykładamy masę mięsną. Wierzch ciasta posypujemy suszonymi pomidorami z czosnkiem i majerankiem. Pieczeń pieczemy 60 minut w 180 C. Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 26.06.2017 10:23
pyszna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak