Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z mięsa mielonego faszerowana serem i suszonymi pomidorami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 80 dag
jajko 2
czosnek 2 ząbki
suszone pomidory 8 sztuk
ser mozarella 20 dag
otręby owsiane 3 łyżki
sól
pieprz
tymianek
kminek
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z mięsa mielonego faszerowana serem i suszonymi pomidorami

Mięso mielone kupujemy gotowe a najlepiej kupujemy kawałek mięsa i sami mielimy. Do mięsa mielonego dodajemy wyciśnięty czosnek, jajka, sól, pieprz, otręby owsiane/pszenne i dokładnie mieszamy (najlepiej ręcznie) aby wszystkie składniki się połączyły. Tak przygotowaną masę mięsną przekładamy na deskę i rozkładamy na kształt placka, na który układamy na środku, wzdłuż kawałki suszonych pomidorów i pokrojony w dłuższe plastry ser mozarella. Całość delikatnie zwijamy i formujemy długi wałek mięsa, następnie obsypujemy go bułką tartą i ziołami. Gotowe mięso przekładamy do rondla, podlewamy 2 łyżkami oliwy i wodą (około ½ szklanki) i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 1,5 godz. W trakcie podlewamy mięso sosem z pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 21.01.2013 11:57
świetny pomysł
Vanilla
Vanilla 21.01.2013 11:43
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak