Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z kukurydzą i marchewką

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karczek 800 g
cebula 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/4 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
suszone pomidory z czosnkiem 0,5 łyżeczki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
mini marchewki z puszki
kukurydza minikolby Smak

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z kukurydzą i marchewką

Mięso zmielić w maszynce do mięsa. Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na niewielkiej ilości oleju. Do mięsa dodać jajko, zrumienioną cebulę,bułkę tartą, musztardę i wszystkie przyprawy. Dokładnie wymieszać. Foremkę o wymiarach 25*10 cm wysmarować olejem, wyłożyć 1/3 masy mięsnej ułożyć rząd marchewki i kukurydzy konserwowej. Wyłożyć 1/3 masy mięsnej, rząd marchewki, kukurydzy i reszta masy mięsnej. Wyrównać powierzchnię posmarować olejem i włożyć do nagrzanego piekarnika na 170 stopni na około 60 min. Wyjąć i ostudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak