Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z jajeczkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1 kg
jajko 4 szt
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
Majeranek suszony Prymat
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
mleko 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z jajeczkiem

Kroki postępowania

1
Cebulę kroimy w kosteczkę. Bułkę zalewamy mlekiem. Czosnek przeciskamy. Do mięsa dodajemy kolejno składniki i wbijamy dwa jajka. Dokładnie wyrabiamy i doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 1 - Pieczeń z jajeczkiem foto
2
Formę wykładamy folią aluminiową. Dwa jajka gotujemy na twardo i obieramy. Mięso dzielimy na dwie części. Jedną wykładamy do formy i układamy jajka.
Krok 2 - Pieczeń z jajeczkiem foto
3
Przykrywamy pozostałą częścią mięsa i pieczemy w piekarniku w 180 stopniach 1,5 do 2 godzin. Wystawiamy pieczeń i studzimy.

Smacznego
Krok 3 - Pieczeń z jajeczkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 21.05.2014 12:40
bardzo lubię pieczenie:)
Alex_M 18.05.2014 09:58
lubię taką :)
gacopierz23 17.05.2014 13:43
smakowity pasztet
iziona 26.04.2014 06:48
Smaczne, bardzo w moim guście to jedzonko :)
foczka-ks 25.04.2014 18:47
ładnie podane
Jusiaa 25.04.2014 17:57
Pomysłowe.
Róża1 25.04.2014 17:29
wygląda przesmacznie :-) ślinka cieknie:-)
barbara11561 25.04.2014 17:20
pysznie wygląda
Bernadeta1 25.04.2014 16:48
lubię taką pieczeń z niespodzianką w środku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak