Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
Bułka tarta klasyczna Prymat
grzyby leśne 30-40 dag
przyprawa do mielonego
cebula 1 szt
czosnek 1 szt
sól
woda 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z grzybami

Kroki postępowania

1
Grzyby obieramy , kroimy w plasterki , cebulę siekamy . Na patelnie dajemy 3 łyżki masła i wrzucamy pokrojone grzyby z cebulką podsmażamy około 3 minuty wlewamy 1 szklankę wody i dusimy do czasu aż woda odparuje , można lekko posolić . Gdy grzyby będą gotowe studzimy i przekładamy do mięsa mielonego dodając zgnieciony ząbek czosnku , przyprawę do mielonego sól oraz bułkę i wodę
Krok 1 - Pieczeń z grzybami foto
2
wyrabiamy na gładką masę , którą przekładamy do foremki .
Krok 2 - Pieczeń z grzybami foto
3
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 C około 1 godzinę . Podajemy do chlebka lub jako mięso do obiadu z ulubionymi dodatkami .
Krok 3 - Pieczeń z grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 10.05.2013 11:16
taka domowa pyszna
RenataZ-et 08.05.2013 23:52
rewelacyjny pomysł na pieczeń
pycia9 06.10.2012 13:26
super przepis
ilovebake 06.10.2012 10:10
Mmm polskie smaki
Poison1988 06.10.2012 08:50
Im więcej grzybków tym lepiej... :) mniam!
iziona 06.10.2012 08:45
To musi być bardzo pyszne :)
Wafelek2601 06.10.2012 08:32
Aż czuć ten zapach.
Ola1984 06.10.2012 07:18
Prezentuje się bardzo ciekawie :)
elficzna 05.10.2012 23:55
pyszne mięsko :)
Piotr-21 05.10.2012 22:25
apetyczne
sylwia / sytofala 05.10.2012 22:00
smak i zapach jesieni
Krakowianka 05.10.2012 21:51
uwielbiam grzyby :)
ziutula
ziutula 05.10.2012 21:29
rarytasy sie upiekły...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak