Pieczeń z Czosnkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1 kg
  • skórka cytrynowa

    1/2 łyżeczki startej
  • jajko

    2 szt
  • sól

    do smaku
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    do smaku
  • czosnek

    3 ząbki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • białe wino

    1/4 szklanki
  • kajzerka

    1/2 bułki
  • cebula

    1 szt
  • natka pietruszki

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę pokruszyć i namoczyć w winie.Natkę posiekać i dodać do mięsa. Mięso wyrobić z jajkami ,bułką tartą, zmiażdżonym czosnkiem i przyprawami do smaku. Na koniec dodać startą skórkę cytrynową ,bułkę z winem i zeszkloną cebulką. Mięsną masę dokładnie wyrobić i uformować bochenek. Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez ok. jedną godzinę czasu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
plocia 25.09.2012 21:58
fajne są takiej własnej roboty mięska
Katarzyna59 22.08.2012 18:40
super
Renata16 21.06.2012 21:47
wyśmienita ta twoja pieczeń (:
PaniMISIOWA 19.04.2012 21:29
wspaniała
smakowita 23.03.2012 19:15
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat