Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń z cielęciny, szynki i boczku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 20 dkg
szynka 40 dkg
czerstwe kajzerki 2 sztuki
mleko 1 szklanka
jajko 2 sztuki
cebule 3 sztuki
masło 1 łyżka
sól
pieprz
wędzony boczek 10 (parzony)

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń z cielęciny, szynki i boczku

kroję na kawałki cielęcinę, szynkę i boczek i mielę przez maszynkę do mięsa. Dodaję do nich mocno wyciśnięte ( wcześniej namoczone w mleku ) kajzerki, jajka i do smaku solę i oprószam całość pieprzem. Wszystko starannie razem mieszam. Formę do pieczenia smaruję masłem i wykładam plastrami obranej cebuli. Na to kładę mięsną masę . Formę wstawiam do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na godzinę. Gotowe danie przekładam do góry nogami na duży talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 13.08.2012 13:46
pycha
sznycel 07.08.2012 23:03
podaję danie z ziemniakami na obiad albo z chlebem na kolację

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak