Pieczeń z boczku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek

    2 kg
  • czosnek

    3 ząbki
  • mleko

    1 szklanka
  • pieprz

  • sól

  • pietruszka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek umyć, osączyć i zemleć w maszynce. Czosnek obrać, przepuścić przez praskę i wymieszać z przyprawą uniwersalną. Do zmielonego boczku, wlać mleko, dodać soli, pieprzu i posypać natką zielonej pietruszki. Wyrobić na jednolitą masę. Do wąskiej blaszki wysmarowanej tłuszczem, włożyć masę z boczku, szczelnie zawinąć w folię aluminiową i piec w gorącym piekarniku około półtorej godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat