Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mięso wołowe na pieczeń
2 kg -
śmietana 22-procentowa
1 szklanka -
czosnek
2 ząbki -
olej
2 łyżki -
sól
- - -
cebula
2 sztuki -
cukier
1 łyżeczka -
Owoc jałowca cały Prymat
kilka szt. -
Liść laurowy suszony Prymat
1 sztuka -
Pieprz czarny mielony Prymat
- - -
wino czerwone
1 szklanka -
ocet
1/2 6% -
Ziele angielskie całe Prymat
3 ziarna
Przepis i sposób przygotowania Pieczeń wołowa marynowana
Pieczeń pokroić w plastry i podawać z pieczonymi ziemniakami i zieloną fasolką szparagową.
Komentarze (4)