Pieczeń rzymska z pieczarkami pod musztardą rosyjską

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    500 g
  • jajko

    1 szt
  • bułka tarta

    3 łyżki
  • pieczarek

    350 g
  • masło

    1 łyżka
  • natka pietruszki

  • musztarda rosyjska

  • sól morska

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczeń rzymska z pieczarkami pod musztardą rosyjską foto
Do miseczki przekładamy mięso mielone, wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem oraz słodką papryką około 1,5 łyżeczki, dodajemy bułkę tartą i wyrabiamy na jednolity mięsny farsz.
Krok 2 - Pieczeń rzymska z pieczarkami pod musztardą rosyjską foto
Pieczarki kroimy w kostkę i podduszamy na masełku z odrobiną soli, na koniec dodajemy posiekana natkę pietruszki i doprawiamy do smaku pieprzem.
Krok 3 - Pieczeń rzymska z pieczarkami pod musztardą rosyjską foto
W keksówce wykładamy warstwę mięsa, tworzymy wgłębienie w które wkładamy pieczarkowy farsz,
Krok 4 - Pieczeń rzymska z pieczarkami pod musztardą rosyjską foto
na wierzch nakładamy pozostałe mięso, całość smarujemy musztardą
Krok 5 - Pieczeń rzymska z pieczarkami pod musztardą rosyjską foto
posypujemy przyprawa do wieprzowiny
Krok 6 - Pieczeń rzymska z pieczarkami pod musztardą rosyjską foto
Przykrywamy folią aluminiowa i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika, po 30 minutach ściągamy folię i pieczemy pieczeń przez następne 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchenka 16.02.2014 23:45
super, pomysłowe!!!
Klausia 20.11.2013 00:27
wygląda bardzo smacznie i myślę, że taka właśnie jest :)
gibli 14.10.2013 18:56
fajnie wygląda:)
kasienka23 14.10.2013 18:10
smakowite danie!
Pani Domu 14.10.2013 17:57
apetyczny, piękny obiad
msmors 14.10.2013 14:45
bardzo dobre danie
lara 14.10.2013 14:30
bardzo apetyczne danie
Janina 14.10.2013 14:24
Ciekawe smaki;)
Izabela9 14.10.2013 13:57
Pysznie wygląda :)
Ania84 14.10.2013 13:53
Super wygląda bo ma dużo farszu :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat