Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń rzymska z pieczarkami pod musztardą rosyjską

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 g
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
pieczarek 350 g
masło 1 łyżka
natka pietruszki
Musztarda rosyjska Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska z pieczarkami pod musztardą rosyjską

Kroki postępowania

1
Do miseczki przekładamy mięso mielone, wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem oraz słodką papryką około 1,5 łyżeczki, dodajemy bułkę tartą i wyrabiamy na jednolity mięsny farsz.
Krok 1 - Pieczeń rzymska z pieczarkami pod musztardą rosyjską foto
2
Pieczarki kroimy w kostkę i podduszamy na masełku z odrobiną soli, na koniec dodajemy posiekana natkę pietruszki i doprawiamy do smaku pieprzem.
Krok 2 - Pieczeń rzymska z pieczarkami pod musztardą rosyjską foto
3
W keksówce wykładamy warstwę mięsa, tworzymy wgłębienie w które wkładamy pieczarkowy farsz,
Krok 3 - Pieczeń rzymska z pieczarkami pod musztardą rosyjską foto
4
na wierzch nakładamy pozostałe mięso, całość smarujemy musztardą
Krok 4 - Pieczeń rzymska z pieczarkami pod musztardą rosyjską foto
5
posypujemy przyprawa do wieprzowiny
Krok 5 - Pieczeń rzymska z pieczarkami pod musztardą rosyjską foto
6
Przykrywamy folią aluminiowa i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika, po 30 minutach ściągamy folię i pieczemy pieczeń przez następne 30 minut.
Krok 6 - Pieczeń rzymska z pieczarkami pod musztardą rosyjską foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 16.02.2014 23:45
super, pomysłowe!!!
Klausia 20.11.2013 00:27
wygląda bardzo smacznie i myślę, że taka właśnie jest :)
gibli 14.10.2013 18:56
fajnie wygląda:)
kasienka23 14.10.2013 18:10
smakowite danie!
Pani Domu 14.10.2013 17:57
apetyczny, piękny obiad
msmors 14.10.2013 14:45
bardzo dobre danie
lara 14.10.2013 14:30
bardzo apetyczne danie
Janina 14.10.2013 14:24
Ciekawe smaki;)
Izabela9 14.10.2013 13:57
Pysznie wygląda :)
Ania84 14.10.2013 13:53
Super wygląda bo ma dużo farszu :)
patryska76 14.10.2013 13:36
Wygląda niesamowicie ;)
Cranberry 14.10.2013 13:21
pysznie wygląda
Kasnaj 14.10.2013 12:46
idealna pieczeń farsz znakomicie się prezentuje
Ela_K 14.10.2013 12:44
wygląda smacznie
Gracer 14.10.2013 12:42
wygląda apetycznie taka pieczeń

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak