Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń rzymska z jajem zapiekana z boczkiem wędzonym

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1000 g
cebula 1 szt
ząbek czosnku 2 szt
jajko ugotowane na twardo 5 szt
jajko 1 szt
majeranek 1,5 łyżeczki
natka pietruszki 1 pęczek
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska z jajem zapiekana z boczkiem wędzonym

Cebulę i czosnek kroimy na drobną kostkę, dodajemy do mięsa mielonego.
Solimy, pieprzymy, dodajemy majeranku, posiekanej natki pietruszki oraz surowe jajo i bułkę tartą.
Wyrabiamy, aby składniki ładnie się połączyły ze sobą.
Formę do babki/keksu smarujemy tłuszczem i na spód blachy wykładamy 1/3 części mięsa.
Układamy nasze ugotowane na twardo jajo i zakrywamy pozostałą częścią mięsa.
Na wierzchu układamy plastry boczku wędzonego.
Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 10.11.2013 21:54
Apetycznie wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak