pieczeń rzymska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    50 dag
  • wołowina

    40 dag
  • jajka

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4 łyżki
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżka
  • sól i pieprz

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i mielimy razem z cebulą. Dodajemy do niego roztrzepane jajko oraz bułkę tartą. Doprawiamy przyprawami i starannie wyrabiamy ręką. Przekładamy do keksówki wysmarowanej masłem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 45 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat