Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń rzymska

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 50 dag
wołowina 40 dag
jajko 2 szt
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
masło 1 łyżka
sól i pieprz 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń rzymska

Mięso myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i mielimy razem z cebulą. Dodajemy do niego roztrzepane jajko oraz bułkę tartą. Doprawiamy przyprawami i starannie wyrabiamy ręką. Przekładamy do keksówki wysmarowanej masłem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak