pieczeń rzymska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    700 gram
  • kukurydza

    wedle uznania
  • groszek konserwowy

    wedle uznania
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do smaku
  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kupujemy mięso mielone lub sami je mielimy. Ja miele zawsze szynkę w domu:)
wrzucamy mięso do miski, dodajemy kukurydzę groszek konserwowy, jajko bułkę tartą i sól.
mieszamy wszystko razem a następnie wrzucamy na posmarowaną tłuszczem i zasypaną bułką tartą wąską blaszkę
pieczemy około 50 minut w temperaturze 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MagdaXXX 21.05.2013 16:48
domowa pieczeń najlepsza
Ewelina47 12.05.2012 20:56
rewelacja
caralajna 27.03.2012 22:03
świetna pieczeń
caroline1983 06.03.2012 19:12
dobra na obiad i do kanapek :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat