Pieczeń pod chrupiącą skórką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczki wieprzowe

    2
  • musztarda

    4łyżki
  • tarta bułka

    2łyżki
  • olej

    3łyżki
  • masło

    2łyżki
  • winogrona

    20dag
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę tartą wymieszać z żółtym serem ,musztardą oraz olejem.Polędwiczki opłukać,oprószyć solą i pieprzem.Masło rozgrzać na patelni ,włożyć polędwiczki ,zrumienić z obu stron ,wyjąć.Polędwiczki posmarować pastą musztardowo-serową,ułożyć w brytfannie,podlać winem i wstawić do nagrzanego piekarnika .Piec 30min w temp 200C.Winogrona umyć ,oderwać od kiści .Mięso wyjąć.Do brytfanny włożyć winogrona ,wstawić na 5min do nagrzanego piekarnika .Polędwiczki podawać polane sosem z pieczenia z winogronami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iwona332 11.06.2011 13:37
super
halina17 09.05.2011 11:44
smaczna pieczeń

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat