Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń mięsno – pieczarkowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
cebula 1 szt
pieczarki 40 dag
bułka czerstwa 1 szt
bulion 1 szklanka
jajko 2 szt
kasza manna 4 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżka
sok z cytryny 2 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 2 szczypta
sól do smaku
ryż 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń mięsno – pieczarkowa

Tortownica z kominkiem o średnicy 24 cm. Natłuszczona i oprószona bułką tartą.
Zagotować wodę z solą i sokiem z cytryny, wrzucić pokrojone pieczarki
i zblanszować ok. 10 minut, dokładnie osączyć, ja lekko odciskałam w ręku. Wystudzić.
Rozgrzać piekarnik do 180 st.
Zemleć : mięso, ryż, cebulę i bułkę , przełożyć do miski, dodać pieczarki, jajka, kaszę, bułkę tartą i przyprawy. Wyrobić i przełożyć do tortownicy.
Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 st góra- dół, pod spód postawić blaszkę, bo może wyciekać trochę tłuszczu i piec ok.1 godz, aż ładnie odstanie od boków formy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.03.2014 01:12
smaczne to.
Róża1 01.03.2014 16:55
fajny pomysł :-)
idealme 21.02.2014 19:58
ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak