Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń mięsna

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1 kg
mięso mielone drobiowe 0,5 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szkl
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
pieprz do smaku
jajko 2 szt
Majeranek suszony Prymat do smaku
cebula 3 szt
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń mięsna

Kroki postępowania

1
Mięso mielone wieprzowe i drobiowe razem wymieszać. Do mięsa dodać drobno posiekaną cebulkę.
Krok 1 - Pieczeń mięsna foto
2
Dodać przyprawy do smaku, bułkę tartą.
Krok 2 - Pieczeń mięsna foto
3
Jajka roztrzepać i wlać do farszu. Całość dokładnie wyrobić ręką aby składniki się połączyły.

Krok 3 - Pieczeń mięsna foto
4
Przełożyć mięso do foremki keksówki i można oprószyć majerankiem.

Krok 4 - Pieczeń mięsna foto
5
Piec około 50-60 minut w temp. 180-190 stopni.
Krok 5 - Pieczeń mięsna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 17.09.2015 14:09
Swojska najlepsza.
agnieszka214 17.09.2015 11:21
lubei swojskie mięska
Róża1 17.09.2015 10:53
najlepsza swojska :-) , palce lizać :-).
agaK. 17.09.2015 10:39
Dobre zastępstwo wędliny w których tak naprawdę nigdy nie wiemy co jemy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak