Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń i na chlebek i na obiad

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

schab bez kości 1 kg
kiełbasa 1 laska
cebula 4 szt

marynata

olej 4 łyżki
przyprawa w płynie 2 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń i na chlebek i na obiad

Mięso myjemy. W środku schabu robimy otwór i wciskamy całą laskę kiełbasy.
Składniki marynaty mieszamy, dokładamy pokrojoną w plasterki cebulę i wykładamy na schab, dokładnie rozsmarowując na mięsie. Przykrywamy i zostawiamy na noc w lodówce. Następnie całość przekładamy do rękawa i pieczemy w piekarniku w 180 stopniach ok 1,5 godz. Pieczeń jest pyszna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 10.01.2015 06:43
bardzo dobra
Kasnaj 25.10.2014 13:00
ale to pięknie wygląda, zabieram
Gracer 18.10.2014 09:03
dzisiaj ją robię !
Wacław 07.10.2014 13:32
bardzo dobre mięsko !
Christopher 06.10.2014 17:22
Pyszna i na chlebek i na obiadek.
molanka 06.10.2014 15:30
taka domowa pieczeń jest najlepsza
mirosława4 06.10.2014 15:21
smakowite mięcho :)
agnieszka214 06.10.2014 15:18
takei mięsko jest super na obiadek
marcia7 06.10.2014 14:05
doskonałe mięso
pestka 06.10.2014 14:03
bardzo apetyczne mięsko
kloruś 06.10.2014 13:37
Bardzo ciekawy i apetyczny przepis... super!
IwonaDD 06.10.2014 13:25
super pieczeń
Stenka 06.10.2014 13:09
nie ma to jak domowa wędlina
Konczi 06.10.2014 13:07
wygląda rewelacyjnie !
Marta1986 06.10.2014 12:36
pyszna pieczen.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak