Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

pieczeń huzarska

Czas
Czas: 1h
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina
1 kg
tłuszcz
4 dkg
włoszczyzna
mąka
1 dkg
sól
Sklep Prymat
Zalewa:
woda
1 szklanka
cebula
8 dkg
ocet
1/2 szklanki
Farsz:
cebula
10 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 dkg
masło
2 dkg
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń huzarska

Z mięsa zdejmujemy błonę.Z podanych składników przygotowujemy zalewę octową,wkładamy do niej mięso i odkładamy w chłodne miejsce na 2-4 dni.Wyjmujemy z zalewy osączamy posypujemy solą i szybko zarumieniamy z obu stron,następnie przekładamy do rondla dodajemy tłuszcz niewielką ilość wody,cebulę z zalewy oraz pokrojoną w słomkę włoszczyznę.,dusimy często obracając mięso.Farsz-cebulę kroimy w drobną kostkę podsmażamy na tłuszczu gdy przestygnie mieszamy ją z bułką tartą i masłem.Uduszoną pieczeń wyjmujemy porcjujemy w cienkie podwójne płaty nie przecinając do końca.Między dwa płaty mięsa nakładamy farsz.Mięso układamy w brytfannie podpiekamy i podprawiamy sporządzoną z mąki i tłuszczu zasmażką.Podajemy z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Daria14 30.04.2011 10:57
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak