Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń drobiowa z papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 80 dag
papryka 3 szt.
cebula biała 1 szt
bułka czerstwa 1 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1/2 łyżeczki
sól i pieprz do smaku
olej 4 łyżki
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń drobiowa z papryką

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Paprykę oczyścić z nasion, pokroić w paski i zaparzyć gorącą wodą. Bułkę namoczyć i dobrze odcisnąć. Filety zmielić, dodać przysmażoną na maśle cebulę, jajko, bułkę i przyprawy do smaku. Całość starannie wymieszać i podzielić na trzy równe części.
Krok 1 - Pieczeń drobiowa z papryką foto
2
Formę keksową posmarować olejem, wyłożyć jedną część przygotowanego mięsa. Paprykę dobrze osuszyć i przekładać kolorami poszczególne warstwy mięsne. Górną warstwę mięsa smarujemy olejem.
Krok 2 - Pieczeń drobiowa z papryką foto
3
Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut. Pieczeń możemy podawać na ciepło jak i na zimno.
Krok 3 - Pieczeń drobiowa z papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cris04 22.09.2016 16:55
fajny pomysł na mięso drobiowe
pestka 22.09.2016 16:18
smaczna propozycja
dodi 22.09.2016 09:54
mniam, mniam
Wafelek2601 21.09.2016 21:23
Bardzo smaczna
gosia1988 21.09.2016 20:59
Fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak