pieczeń do obiadku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczeń wołowa

    2 kg
  • rozmaryn

    4 gałązki
  • oliwa

    6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wołowinę natrzeć oliwą oliwek i posiekanym rozmarynem.Włożyć do nagranego piekarnika na ok 20min., temperaturę do ok.180°C. Piecz ok. 1h .Pokroić na małe kółeczka. Wyłożyć z piekarnika i odstawić pod przykryciem, na ok. 20 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mysiunia 24.11.2012 13:27
pieczeń bez dodatku soli? to będzie raczej niesmaczne. poza tym w opisie nie zaznaczyłaś, że nalezy piec mięso w specjalnym rękawie kuchennym, ktoś włoży na blaszkę, da tylko 6 łyżek oliwy i wyjdzie mu suche lub przypalone mięso
jolanta19 14.07.2012 13:19
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat