Pieczeń cielęca zwijana

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina

    1-1,5 kg
  • sok z połowy cytryny

  • czosnek

    1 ząbek
  • masło

    4-5 łyżek
  • olej

    3 łyżki
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso rozbić na niezbyt cienki płat, natrzeć solą, sokiem z 1/2 cytryny, lekko popieprzyć i natrzeć roztartym ząbkiem czosnku. Na mięsie położyć kilka malutkich kawałeczków masła, po czym zwinąć cielęcinę w ciasny rulon i obwiązać nitką. Mięso włożyć do wysmarowanej olejem brytfanki, polać resztą oleju i upiec w gorącym piekarniku, od czasu do czasu polewając własnym sosem. W razie potrzeby dolewać niewielką ilość wrzątku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwona51 28.08.2011 11:39
pycha
Motorek 25.04.2011 15:21
smaczne
RenataZ-et 26.11.2010 20:22
Proste i pyszne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat