Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń cielęca z grzybami i keczupem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina bez kości 50 dag
grzyby leśne 15 dag
przecier pomidorowy 1/2 szkl
ser żółty pikantny 10 dag
ząbek czosnku 1 szt
natka pietruszki 2 łyżki
oliwa 1 łyżka
sól
Pieprz biały mielony Prymat
przyprawa do cielęciny

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń cielęca z grzybami i keczupem

Ser utrzeć. Grzyby świeże oczyścić, pokroić, mrożone pozostawić w całości. Czosnek obrać, zmiażdżyć. Cielęcinę oprószyć przyprawą, pieprzem, posolić tuż przed smażeniem. W rondlu o grubym dnie mocno rozgrzać oliwę, wrzucić mięso, zrumienić, skropić niewielką ilością wody, przykryć, udusić do miękkości. Grzyby dodać do mięsa pod koniec duszenia. Czosnek wymieszać z przecierem pomidorowym. Wlać do mięsa, dusić jeszcze 5 minut. Mięso wyjąć z sosu, pokroić na porcje, przełożyć do naczyniu żaroodpornego, polać sosem, posypać żółtym serem, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180-190 st. c, zapiec. Przed podaniem posypać posiekaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak