Pieczeń cielęca nadziewana jakami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słonina

    5 dag
  • szynka

    5 dag
  • jajka

    3 szt
  • czarny pieprz mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • olej

    1/3 szklanki
  • borowiki

    3 łyżki
  • cielęcina bez kości

    1 cienki płat
  • Przyprawa do pieczeni

    1 łyżeczka
  • tymianek

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1 kg cielęciny bez kości rozbić na cienki płat, natrzeć przyprawą do pieczeni Prymat (1 łyżeczka), posypać 3 łyżkami rozkruszonych borowików suszonych i pokryć słonina pokrojoną na cienkie plastry (5 dag). Szynkę (5 dag) i 2 jajka ugotowane na twardo drobno posiekać, dodać 1 łyżeczkę tymianku Prymat, 1 surowe jajko, doprawić pieprzem czarnym mielonym Prymat i wymieszać. Powstałą pastą posmarować plasterki słoniny. Mięso ciasno zwinąć, obwiązać bawełnianą nicią i ułożyć w brytfannie wysmarowanej olejem. Mięso także natrzeć olejem. Piec ok. 1 godz. 20 min., w piekarniku nagrzanym do temp. 180°C, często podlewając powstałym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magdalena80 11.06.2011 23:39
pyszności
Adamorek 22.05.2011 12:33
i smaczne
Adamorek 22.05.2011 12:33
i smaczne
gosia561 22.03.2011 01:50
interesujące
Magdalena80 21.01.2011 22:48
ciekawe co z tego wyjdzie..
Jaheira11 21.01.2011 22:39
ciekawy przepis
szajba2 11.01.2011 15:40
jaka ta pieczeń?
Tika4444 03.12.2010 10:40
fajnie wyszło - jaki z jajek
rakow2 06.10.2010 15:51
cielęcinę jeszcze dostanę ale mięso z jaka?
Barbara55 23.08.2010 13:18
może też być pieczeń z jaka nadziewana cielęciną

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat