Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarkowo-warzywna zupa na maśle z serkiem topionym....

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 3 litry
fasolka szparagowa 1/2 kg
ziemniaki 6 sztuk
kostka rosołowa 2 sztuki
masło 1/4 kostki
cebula 1 sztuka
pieczarki 1/2 kg
papryka czerwona 2 sztuki
cukinia 1 większa
serek topiony 200 gram
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
natka pietruszki 1 pęczek
śmietana gęsta - ile potrzeba

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarkowo-warzywna zupa na maśle z serkiem topionym....

w garnku gotować fasolkę szparagową żółtą i zieloną z ziemniakami z 15 minut

w tym czasie na maśle podsmażyć pokrojone: cebule, pieczarki, papryki, cukinię i dodać wszystko do zupy, włożyć kostkę serka topionego, do smaku doprawić kucharkiem , pieprzem mielonym, gotować z 10 minut na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając

wsypać posiekaną natkę pietruszki, wymieszać, podawać ze śmietaną lub jogurtem - zupa jest lekka, aromatyczna i smakuje na ciepło i na letnio...........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 22.08.2016 10:29
lubię zupy a ta jest bardzo apetyczna :-)
Diana Rusiłowicz 22.08.2016 02:07
Smaczna zupka!
cukiereczek 21.08.2016 18:19
pachnąca,domowa,pyszna zupa
Krzysztof15 21.08.2016 17:31
pyszna zupka
berys18 21.08.2016 14:29
bardzo smacznie wygląda
Agnieszka-87-25 21.08.2016 11:27
lubię zupki
Konczi 21.08.2016 10:48
Zupa wygląda pysznie !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak