Pieczarkowe knedle

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Farsz

  • pieczarki

    400 g
  • cebula

  • żółtko jajek

    1
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • oliwa

    do smażenia

Ciasto

  • ziemniaki

    1 kg
  • mąka pszenna

    150 g
  • jajko

    1
  • masło lub margaryna

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotuj w koszulkach i ostudź. Obierz ze skórki i utłucz. Pieczarki pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie z posiekaną cebulą.Do ostudzonych pieczarek dodaj żółtko i bułkę tartą.Dopraw pieprzem i dokładnie wymieszaj.Ziemniaki przełóż na stolnicę. Wyrób z mąką i jajkiem. Z ciasta uformuj wałek grubości 4 centymetrów i pokrój go na małe porcje 3-4 centymetrowe.Z każdego kawałka zrób placek i nadziej farszem,uformuj kulki.Knedle ugotuj,przed samym podaniem polej roztopionym masłem lub margaryną.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 28.12.2014 20:49
smakowałyby mi
IKrakowianka 28.09.2014 17:44
bardzo apetyczne
Ania321 28.09.2014 15:34
z pieczarkami jeszcze nie jadłam :)
Futka 28.09.2014 14:44
Świetny pomysł na knedle z pieczarkami - pycha! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat