Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowe jajeczka

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
cebula 1 sztuka
olej do smażenia
sól, pieprz
szczypiorek
pieczarki 5-6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowe jajeczka

Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Pieczarki kroimy i dokładamy do cebuli. Razem smażymy do miękkości. Doprawiamy do smaku. Delikatnie miksujemy.
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy. Gotowe przekrawamy na połowę. Wyjmujemy z nich żółtka i dokładamy je do pieczarek. Dokładnie mieszamy. Z masy pieczarkowo-żółtkowej formujemy kulki i napełniamy nimi ugotowane białka.
Całość posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.

Jajka faszerowane to u mnie obowiązkowa przystawka na wielkanocnym stole. Z pieczarkowym wypełnieniem smakują pysznie.
Zamiast szczypiorkiem można oprószyć je rzeżuchą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 27.06.2017 07:05
pyszne, lubię takie wynalazki
Motorek 18.04.2014 16:55
bardzo smaczne
gusia1000 17.02.2014 00:33
Na Wielkanoc idealne.
iziona 23.01.2014 20:25
Wygladaja bardzo pysznie, śliczne zdjęcie :)
Barbara13 23.01.2014 11:10
pyszne jajeczka:)
pierniczkowo 23.01.2014 10:49
bardzo lubię takie jajeczka :)
Kuchenka 23.01.2014 08:44
są przepiękne
Magda24 23.01.2014 08:37
smacznie nadziane
gibli 23.01.2014 08:22
ładnie wyglądają:)
Magula 23.01.2014 07:47
pyszne, lubię takie wynalazki
Megg 23.01.2014 00:17
Prezentują się wyśmienicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak