Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowce z kurczaka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 szt
cebula 2 szt
pieczarki 10 szt
zielona pietruszka 1/2 pęczka
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól do smaku
musztarda do posmarowania
przyprawa do potraw do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
mleko 3,2% 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowce z kurczaka

1. Zieloną pietruszkę posiekać.
2. Cebulę pokroić w kosteczkę, przyrumienić na złoty kolor. Pieczarki pokroić, zalać kilkoma łyżkami wody i dusić. Pieczarki dodać do usmażonej cebulki, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przestudzić.
3. Piersi z kurczaka oczyścić, pokroić na porcje (pojedyncza pierś z kurczaka na pół).
4. Każda pierś rozbić za pomocą tłuczka, najlepiej przez folię, wtedy mięso nie będzie poszarpane. Posmarować musztardą i posypać z wierzchu pieprzem. Nałożyć pieczarki z cebulką i posypać posiekaną zieloną pietruszkę.
5. Zwinąć pieczarkowce - najpierw boki i przód, kolejno na pół.
6. Pieczarkowce opanierować w jajku rozmieszanym z 6 łyżkami mleka i bułce tartej.
7. Pieczarkowce smażyć na rozgrzanym tłuszczu, posypując z obu stron jarzynką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 12.01.2016 10:17
smaczny pomysł
migotka28 07.01.2015 23:12
pyszne kotleciki
Kucharka45
Kucharka45 07.01.2015 19:42
Mniam, mniam :)
Aleksandra/Olcia 07.01.2015 19:04
pycha mniam
Pietruszka 07.01.2015 17:51
wyglądają pysznie
molanka 07.01.2015 17:43
lubię takie smaki
aginaa 07.01.2015 17:26
smaczne miesko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak