Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowce z kurczaka
2. Cebulę pokroić w kosteczkę, przyrumienić na złoty kolor. Pieczarki pokroić, zalać kilkoma łyżkami wody i dusić. Pieczarki dodać do usmażonej cebulki, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przestudzić.
3. Piersi z kurczaka oczyścić, pokroić na porcje (pojedyncza pierś z kurczaka na pół).
4. Każda pierś rozbić za pomocą tłuczka, najlepiej przez folię, wtedy mięso nie będzie poszarpane. Posmarować musztardą i posypać z wierzchu pieprzem. Nałożyć pieczarki z cebulką i posypać posiekaną zieloną pietruszkę.
5. Zwinąć pieczarkowce - najpierw boki i przód, kolejno na pół.
6. Pieczarkowce opanierować w jajku rozmieszanym z 6 łyżkami mleka i bułce tartej.
7. Pieczarkowce smażyć na rozgrzanym tłuszczu, posypując z obu stron jarzynką.