Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowa zupa na mleku z kaszą gryczaną

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
marchew 2 sztuki
seler korzeń 0,5 sztuki
kasza gryczana 2 woreczki
mleko 1 szklanka
koper świeży 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa zupa na mleku z kaszą gryczaną

Kroki postępowania

1
Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry, podsmażyć z pokrojoną w kostkę cebulką.
Marchew i seler obrać i zetrzeć na tarce.

W rondlu wymieszać 1 szklankę mleka i 1,5 szklanki wody, dodać warzywa i zagotować. Gotować około 5 minut.
Krok 1 - Pieczarkowa zupa na mleku z kaszą gryczaną foto
2
Dodać pieczarki z cebulką, gotować jeszcze 10 minut na małym ogniu. Doprawić do smaku solą i pieprzem, kucharkiem.
Krok 2 - Pieczarkowa zupa na mleku z kaszą gryczaną foto
3
Kasze przygotować tak jak na opakowaniu i wyłożyć na talerze.
Wlać zupę, posypać koperkiem.
Krok 3 - Pieczarkowa zupa na mleku z kaszą gryczaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 17.02.2014 21:26
ciekawa zupka
teresa18 12.02.2014 16:05
Rewelacyjna zupka
PIOTR11 12.02.2014 15:36
bardzo ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak