Pieczarkowa z ziemniakami i ryżem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    4 szt
  • ryż

    1/2 szklanki
  • marchewka

    1 szt
  • śmietana 18 proc

  • kostka rosołowa

    2 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • pieprz kulki

    4 szt
  • koperek

  • masło

    1 łyżka
  • Cebulka smażona Prymat

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku zagotowujemy 2 litry wody . Dodajemy liść laurowy ,pieprz kulki i kostki rosołowe. Zagotowujemy . Dodajemy starta na dużych oczkach marchewkę . Pokrojone w kostkę ziemniaczki i gotujemy ok 10 min . Na patelni na maśle podsmażamy pokrojone pieczarki ,dodajemy prażona cebulkę .Mieszamy . Całość wlewamy do zupy . Zagotowujemy . Dodajemy ryż i gotujemy . Gdy ryz jest miękki zaciągamy śmietaną . Posypujemy dużą ilością koperku .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 05.09.2012 08:44
pycha
agaK. 20.08.2012 13:12
pycha
iwa643 20.08.2012 07:43
polecam na obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat