Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowa z ziemniakami i ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
ryż 1/2 szklanki
marchewka 1 szt
śmietana 18 proc
kostka rosołowa 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
pieprz kulki 4 szt
koperek
masło 1 łyżka
Cebulka smażona Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa z ziemniakami i ryżem

W garnku zagotowujemy 2 litry wody . Dodajemy liść laurowy ,pieprz kulki i kostki rosołowe. Zagotowujemy . Dodajemy starta na dużych oczkach marchewkę . Pokrojone w kostkę ziemniaczki i gotujemy ok 10 min . Na patelni na maśle podsmażamy pokrojone pieczarki ,dodajemy prażona cebulkę .Mieszamy . Całość wlewamy do zupy . Zagotowujemy . Dodajemy ryż i gotujemy . Gdy ryz jest miękki zaciągamy śmietaną . Posypujemy dużą ilością koperku .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 05.09.2012 08:44
pycha
agaK. 20.08.2012 13:12
pycha
iwa643 20.08.2012 07:43
polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak