Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowa z pulpecikami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
mięso mielone 40 dag
marchew 3 szt
pietruszka 2 szt
bulion 3 l
cebula 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/3 szkl
śmietana kremówka 1/2 szkl
mąka do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa z pulpecikami

Kroki postępowania

1
Mięso mielone wyrabiamy z tartą bułką, posiekaną cebulą i doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 1 - Pieczarkowa z pulpecikami  foto
2
Pieczarki myjemy i kroimy w dosyć grube plasterki.
Krok 2 - Pieczarkowa z pulpecikami  foto
3
Bulion zagotowujemy, dodajemy obrane i starte na grubej tarce marchew i pietruszkę oraz pieczarki. Zagotowujemy.
Krok 3 - Pieczarkowa z pulpecikami  foto
4
Z mięsa mielonego formujemy malutkie pulpeciki i grubo obtaczamy je w mące.
Krok 4 - Pieczarkowa z pulpecikami  foto
5
Wrzucamy pojedynczo do zupy. Gotujemy ok pół godziny, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem, na koniec zabielamy słodką śmietaną. W razie potrzeby możemy zagęścić mąką przesmażoną na maśle.
Krok 5 - Pieczarkowa z pulpecikami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 21.05.2014 16:37
bardzo fajna :)
Anna20 12.05.2014 09:27
pyszna zupka :)
Kejti 11.05.2014 22:52
Ciekawy obiadek :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak