Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowa z kiszonym ogórkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 1 litr
marchew 2 sztuki
pieczarki 200 gram
ogórek kiszony 3 sztuki
masło 1 łyżka
śmietana 50 ml.
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa z kiszonym ogórkiem

Do garnka z wywarem dodaję pokrojoną w pół plastry marchewkę .

Pieczarki kroję na plastry i podsmażam na maśle.

Podsmażone pieczarki dodaję do wywaru i całość gotuję około 15 minut ,następnie dodaję starte ogórki, doprawiam solą i świeżo zmielonym pieprzem ,dolewa śmietanę , zagotować.

Gotowe.


smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 14.02.2017 23:38
Ciekawy przepis
Iwusia 14.02.2017 22:33
smaczna zupa
bertpvd 14.02.2017 20:08
pyszna zupka
halina17 14.02.2017 19:53
Ciekawe połączenie smaków.
IKrakowianka 14.02.2017 19:47
ciekawe połączenie
adelajda 14.02.2017 16:53
ciekawa zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak