Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZARKOWA Z FALBANKAMI NA REGIONALNEJ KIEŁBASIE

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 250 g
cebula 1 szt
ziemniak 1 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
kiełbasa regionalna 3-4 pętka
śmietana 3-4 łyżki
makaron falbanki 100-200 g
Majeranek suszony Prymat do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2-3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZARKOWA Z FALBANKAMI NA REGIONALNEJ KIEŁBASIE

Kroki postępowania

1
Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i razem z cebulą podsmażamy z odrobiną soli do wyparowania wody. Makaron falbanki gotujemy osobno z odrobiną soli.
Krok 1 - PIECZARKOWA Z FALBANKAMI NA REGIONALNEJ KIEŁBASIE foto
2
Kiełbasę kroimy w kawałki, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy liśc, ziele i obrane i pokrojone warzywa marchew, pietruszkę i ziemniaka. Gotujemy do miękkości.
Krok 2 - PIECZARKOWA Z FALBANKAMI NA REGIONALNEJ KIEŁBASIE foto
3
Kiedy warzywa są miękkie wrzucamy pieczarki i makaron i chwilę razem gotujemy. W między czasie śmietankę mieszamy z przyprawami i zabielamy naszą pieczarkową.
SMACZNEGO!!!!!
Krok 3 - PIECZARKOWA Z FALBANKAMI NA REGIONALNEJ KIEŁBASIE foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilovebake 25.10.2012 09:09
fajna zupka :)
angelika14 24.10.2012 22:10
uwielbiam pieczarkową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak