Pieczarkowa sałatka

Pieczarkowa sałatka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    70 dag
  • jaja

    4
  • biała część pora

  • sól, pieprz

  • majonez

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Pieczarkowa sałatka

Pieczarki obrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo. Por umyć, i tylko białą część (tzw. korzeń) pokroić na pół, następnie w pół księżyce. Pieczarki pokroić na większe kawałki (tj. na zdjęciu), jajka pokroić wzdłuż na 3 części i każdą część ponownie na 3 i kroić grubsze kostki. Por, pieczarki i jajka wymieszać, dodać majonez i doprawić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat