Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarkowa pierś z kurczaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 300 g
pieczarki 200 g
ser żółty 100 g
ziemniaki 250 g
jogurt bałkański 20 g
koper świeży 10 g
kapusta pekińska 200 g
pomidor 100 g
ogórek 100 g
cebula czerwona 40 g
sól
pieprz
czosnek 15 g
bulion 1 kostka
papryka 60 g
Sos sałatkowy włoski z bazylią i oregano Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarkowa pierś z kurczaka

Rozdrabniamy kostkę rosołową i mieszamy z oliwą dodajemy trochę wody, spoli i pieprzu. Odstawiamy na parę godzin. Dusimy pieczarki z czosnkiem.
Gotujemy ziemniaki następnie miksujemy je z koprem i jogurtem bałkańskim.
Surówka- kroimy warzywa mieszamy z sosem winegret.
Mięso- pieczemy na małym ogniu kurczaka lekko podlewamy go wodą. Jeśli kurczak się upiecze kładziemy na niego pieczarki i ser i chwilę zapiekamy.
Do obiadu na lepsze trawienie proponuję wodę z cytryną :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulina2157 06.02.2013 09:08
smaczne, wygląda też ładnie
miroslawa 06.02.2013 04:42
"Rozdrabniamy kostkę rosołową i mieszamy z oliwą dodajemy trochę wody, spoli i pieprzu. Odstawiamy na parę godzin." Czy tym trzeba natrzeć tą pierś, bo nie jest napisane? w opisie wygląda, jakby nie przyprawioną pierś się piekło ...
manaika 05.02.2013 23:12
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak