Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowa na indyku

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dkg
udziec z indyka 25 dkg
cebula 1 sztuka
masło klarowane 2 łyżki
olej do smażenia łyżki
ryż 1/2 szklanki
sól i pieprz
curry 3 szczypty
śmietana 30% 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa na indyku

Kroki postępowania

1
Umyte mięso, osuszyć i pokroić. Rozgrzać na patelni olej, obsmażyć na rumiano mięso.
Krok 1 - Pieczarkowa na indyku  foto
2
W garnku na łyżce masła zeszklić posiekaną cebulę.
Do zeszklonej cebuli, dodać pokrojone pieczarki. Smażyć do zrumienienia.
Krok 2 - Pieczarkowa na indyku  foto
3
Dolać 5 szklanek wody, doprawić solą i pieprzem.
Krok 3 - Pieczarkowa na indyku  foto
4
Do garnka dodać, obsmażone mięso. Gotować 10 minut, na małym płomieniu.
Krok 4 - Pieczarkowa na indyku  foto
5
Na patelnię na której smażone było mięso, dolać łyżkę oliwy, wsypać ryż i curry. Smażyć, mieszając około 2 -3 minuty.
Krok 5 - Pieczarkowa na indyku  foto
6
Przełożyć ryż do zupy, gotować 10 minut, aż ryż zrobi się miękki. Odstawić zupę dolać śmietanę.
Na talerzu posypać, posiekanym szczypiorkiem. SMACZNEGO!!!!
Krok 6 - Pieczarkowa na indyku  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 07.04.2016 20:31
Uwielbiam takie zupki
IwonaKa 16.03.2016 21:17
jutro własnie taką robię,bardzo lubimy
Bernadeta1 07.03.2016 17:57
chętnie bym zjadła takiej zupki
Anna169Hosz 07.03.2016 10:52
Pyszna zupa.
Grazyna0211 07.03.2016 10:27
smaczna zupa
JulkaTomeczek 06.03.2016 22:46
pyszna zupka
Marta Ryżek-Kalkowska 06.03.2016 22:41
smakowicie się prezentuje :)
Iwusia 06.03.2016 22:20
prezentuje się wybornie
Renata9 06.03.2016 20:44
Bardzo smaczna zupka :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak