Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowa mega koperkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udźce kurczaka 2 szt
pieczarki 300 g
marchew 1 szt
koperek 3 łyżki
śmietana kremówka 100 ml
czosnek 3 ząki
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa mega koperkowa

Kroki postępowania

1
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.

Na wrzątek wrzucamy opłukane udźce, dodajemy sól i Kucharka. Garnek przykrywamy i gotujemy na małym ogniu do miękkości mięsa.
Krok 1 - Pieczarkowa mega koperkowa foto
2
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, wrzucamy do garnka.
Krok 2 - Pieczarkowa mega koperkowa foto
3
Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Dodajemy do zupy. Mieszamy i gotujemy przez 10 minut.
Krok 3 - Pieczarkowa mega koperkowa foto
4
W kubku mieszamy śmietanę z wodą i wlewamy do zupy energicznie mieszając.
Krok 4 - Pieczarkowa mega koperkowa foto
5
Następnie wrzucamy obrane i pokrojone na mniejsze kawałki ząbki czosnku. Gotujemy przez 5 minut.
Krok 5 - Pieczarkowa mega koperkowa foto
6
Pod koniec dodajemy koperek i przyprawiamy zupę pieprzem. Ponownie mieszamy i zupa pieczarkowa jest już gotowa do podania.
Krok 6 - Pieczarkowa mega koperkowa foto
7
Podajemy ją z ugotowanym makaronem.
Krok 7 - Pieczarkowa mega koperkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak