Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 8-10 szt
marchew 1 szt
masło 1 łyżka
śmietana ok2 łyżki
sól
pieprz
mąka
cebula 1/2 szt
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa

Marchew obrać i pokroić. Włożyć do garnka. Zalać ok1, 1,5 litra wody. Pieczarki umyć pokroić w plastry lub ćwiartki. Cebulę pokroić w drobniutko kosteczkę. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić cebulę. Dodać pieczarki i chwilę przesmażyć. Dodać do zupy razem z kostką bulionową. Gotować ok 20 minut. Pod koniec gotowania zagęścić mąką. Dodać śmietanę. Doprawić solą i pieprzem. Można podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 08.12.2013 21:31
lubię taką zupkę:-)
katarzynka455 18.09.2013 21:12
fajna zupka
Agata
Agata 16.09.2013 21:41
lubię pieczarkową według takiego przepisu
patryska76 16.09.2013 19:37
Pyszności ;)
miki47 16.09.2013 18:31
ależ pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak