Pieczarkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    8-10 szt
  • marchew

    1 szt
  • masło

    1 łyżka
  • śmietana

    ok2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • mąka

  • cebula

    1/2 szt
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew obrać i pokroić. Włożyć do garnka. Zalać ok1, 1,5 litra wody. Pieczarki umyć pokroić w plastry lub ćwiartki. Cebulę pokroić w drobniutko kosteczkę. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić cebulę. Dodać pieczarki i chwilę przesmażyć. Dodać do zupy razem z kostką bulionową. Gotować ok 20 minut. Pod koniec gotowania zagęścić mąką. Dodać śmietanę. Doprawić solą i pieprzem. Można podawać z makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 08.12.2013 21:31
lubię taką zupkę:-)
katarzynka455 18.09.2013 21:12
fajna zupka
Agata 16.09.2013 21:41
lubię pieczarkową według takiego przepisu
patryska76 16.09.2013 19:37
Pyszności ;)
miki47 16.09.2013 18:31
ależ pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat