Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki zasmażane

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 80 dkg
cebula
oliwa 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
smalec 1/2 łyżki
mąka 1 łyżka
koper

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki zasmażane

Kroki postępowania

1
Umyte i obrane pieczarki kroimy na plasterki. Cebulkę kroimy w kostkę. Do garnka dajemy pokrojone pieczarki, cebulkę, olej i dwie łyżki wody oraz troszkę kucharka. Dusimy na wolnym ogniu ok 15 minut.
Krok 1 - Pieczarki zasmażane foto
2
Po tym czasie wlewamy 1 szk. wody i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy ok. 10 minut.
Krok 2 - Pieczarki zasmażane foto
3
Na patelni roztapiamy smalec dodajemy mąkę i rumienimy. Wlewamy wodę i energicznie mieszamy. Przygotowaną zasmażkę wlewamy do gotujących się pieczarek i mieszamy, aby się nie przypaliło. Na koniec dodajemy posiekany koper.
Krok 3 - Pieczarki zasmażane foto
4
Smacznego
Krok 4 - Pieczarki zasmażane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 15.08.2013 22:01
pyszne pieczarki
IlonaAlbertos 04.07.2013 23:15
Ja przeważnie dodaję jeszcze troszkę śmietany :)
olkaaa 13.05.2013 07:21
też taki robię
Iwusia 28.01.2013 22:47
jak dla mnie super
MAR3STA 03.01.2013 15:45
pyszne grzybki
ben-ka 05.12.2012 08:54
grzybki to i ja lubię.
RenataZ-et 28.11.2012 20:45
super
Wacław 24.10.2012 13:59
lubię takie
Wafelek2601 21.10.2012 09:02
Pyszne
Katarzyna54 15.10.2012 12:16
mniam
Rafał10 14.10.2012 21:03
lubię to !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak