Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki z kaparami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
cebula 1 szt
kapary całe Smak 3 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Porada

Sałatkę podajemy na ciepło /chociaż na zimno również jest smaczna/ do potraw mięsnych lub jako dodatek do kanapek z wędliną.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki z kaparami

Kroki postępowania

1
Pieczarki oczyszczamy i kroimy na ćwiartki. Cebulę obieramy i drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy masło i szklimy na nim cebulę. Następnie dodajemy pieczarki i dusimy do miękkości. Na koniec oprószamy solą /delikatnie bo kapary mogą być słone/ i pieprzem.
Krok 1 - Pieczarki z kaparami foto
2
Do lekko przestygniętych pieczarek dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki i odsączone kapary.
Krok 2 - Pieczarki z kaparami foto
3
Wszystkie składniki mieszamy i w razie potrzeby doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Pieczarki z kaparami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 04.01.2016 09:17
ciekawe połączenie smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak