Pieczarki z grilla

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    20 szt
  • sól

  • marynata

  • olej

    ok 1/3 szkl
  • majeranek

    1 łyżka
  • czosnek

    1-2 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki obrać, przyciąć troszkę nóżki i oprószyć solą. Czosnek przecisnąć przez praskę i połączyć z olejem i majerankiem.Dodać do pieczarek i dobrze wymieszać. Odstawić na ok 30 min albo na dłużej.
Pieczarki nadziewać na patyczki do szaszłyków, układać na tacce albo na ruszcie.
Grillować obracając szaszłyki pieczarkowe kilka razy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
katarzynka455 22.06.2017 17:47
dziękuję baaardzooo:)
wwwiolka 22.06.2017 10:58
Bardzo fajny przepis.
2milutka 22.06.2017 10:33
Apetycznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat