Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki z czerwoną cebulką, winem i czosnkiem niedźwiedzim

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 300 gramów
cebula czerwona 1 szt.
olej rzepakowy 1 łyżeczka
Kolendra cała Prymat 1/2 łyżeczki
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1 łyżeczka
pieprz
sól
wino białe wytrawne 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki z czerwoną cebulką, winem i czosnkiem niedźwiedzim

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
Krok 1 - Pieczarki z czerwoną cebulką,  winem i czosnkiem niedźwiedzim foto
2
Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę. Wrzucamy cebulkę.
Krok 2 - Pieczarki z czerwoną cebulką,  winem i czosnkiem niedźwiedzim foto
3
Gdy cebula się delikatnie zeszkli dodajemy połowę płaskiej łyżeczki kolendry. Dalej smażymy.
Krok 3 - Pieczarki z czerwoną cebulką,  winem i czosnkiem niedźwiedzim foto
4
Wrzucamy umyte i pokrojone w ćwiartki pieczarki. Solimy i podsmażamy razem.
Krok 4 - Pieczarki z czerwoną cebulką,  winem i czosnkiem niedźwiedzim foto
5
Dolewamy wino i redukujemy na małym ogniu.
Krok 5 - Pieczarki z czerwoną cebulką,  winem i czosnkiem niedźwiedzim foto
6
Przyprawiamy suszonym czosnkiem niedźwiedzim i pieprzem świeżo mielonym.
Krok 6 - Pieczarki z czerwoną cebulką,  winem i czosnkiem niedźwiedzim foto
7
Doskonały dodatek do dań mięsnych.
Smacznego :)
Krok 7 - Pieczarki z czerwoną cebulką,  winem i czosnkiem niedźwiedzim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 08.02.2015 06:44
Przepyszna propozycja :)
Adamorek 07.02.2015 23:51
pięknie to wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak