Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarki w zalewie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki

pieczarki 1 kg
jajko 3-4 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat

zalewa

woda 1 litr
oliwa 0,5 szklanki
ocet 0,5 szklanki
cebula 2 sztuki
marchew 2 sztuki
sól 0,5 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 mały słoik
ziele angielskie 4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
cukier 3,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki w zalewie

Pieczarki umyć, obtoczyć w jajku i bułce tartej - usmażyć.
Powkładać do słoików.

Marchew obrać i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.

Wszystkie składniki zalewy przełożyć do garnka i gotować 10 minut, gorącą zalać pieczarki w słoikach i dobrze zakręcić. Słoiki odwrócić do góry dnem do wystudzenia.


PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 12.05.2014 21:37
fajne grzybki
Habibi 12.05.2014 14:04
bardzo lubię tak przygotowane grzybki, ostatnio robiłam w ten sposób boczniaki
Pani Domu 12.05.2014 13:11
poczęstowałabym się
Zdzisław 12.05.2014 12:52
dla mnie to smaczne danie
wwwiolka 12.05.2014 11:15
Bardzo fajny przepis.
gosia56 12.05.2014 10:47
super pomysł;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak