Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w warzywach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki małe 50 dag
pomidory 2 szt
marchewka 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
wino białe wytrawne 1 kieliszek
natka pietruszki 3 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w warzywach

Marchewkę obrać, umyć, pokroić w cienkie słupki, zrumienić na rozgrzanej oliwie z posiekaną cebulą. Wlać wino, doprawić zmiażdżonym czosnkiem, suszonymi ziołami, sola i pieprzem. dusić pod przykryciem do miękkości.Pomidory sparzyć , obrać, pokroić na cząstki, dodać do marchewki z cebulą. Pieczarki obrać, pokroić na ćwiartki, dołożyć do warzyw, gotować bez przykrycia ok 10 minut na małym ogniu. Jarzynkę wyłożyć na p[półmisek, posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak