Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w sosie pomidorowo-czosnkowym - do słoików

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 2 kg
cebula 1/2 kg
koncentrat pomidorowy 300-400 ml
czosnek 2-3 główki
olej 1/3 szkl.
papryka mielona 2-3 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
cukier do smaku
ocet 10 % 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w sosie pomidorowo-czosnkowym - do słoików

Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju, dodać wyciśnięty lub posiekany czosnek, trochę wody, ocet i pastę pomidorową - poddusić kilka minut.
Pieczarki (najlepiej drobne) pokroić w cząstki i dodać do sosu pomidorowego.
Dusić 10-15 minut, doprawić kucharkiem, solą ziolową, cukrem i pieprzem.
Gorące przekładać do średnich słoiczków i pasteryzować 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czarnyaniol1990 03.10.2012 14:38
napewno wypróbuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak