Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w occie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto

pieczarki 20 szt.
jajko 5 szt.
śmietana 2 łyżki
mąka krupczatka 1-2 szklanki
sól do smaku
cebula 2 szt

zalewa

woda 1 litr
olej 3/4 szklanki
koncentrat pomidorowy 0,5 słoiczka
ocet 0,5 szklanki
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 szt
ziele angielskie
sól do smaku
Pieprz czarny ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w occie

Kroki postępowania

1
Oddzielamy białka od żółtek i białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy do piany pozostałe składniki ciasta
Krok 1 - Pieczarki w occie foto
2
Pieczarki zamaczamy w cieście i smażymy na patelni na złoty kolor. Następnie przekładamy do salaterki.
Na oleju po pieczarkach smażymy pokrojoną w talarki cebulę.
Usmażoną cebulę kładziemy na pieczarki
Krok 2 - Pieczarki w occie foto
3
Składniki zalewy zagotowujemy w garnku i gorącą zalewą zalewamy pieczarki
Krok 3 - Pieczarki w occie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 24.01.2015 16:51
podoba mi się ten przepis
mirosława4 24.01.2015 15:28
ciekawy pomysł oraz przepis
agnieszka214 24.01.2015 14:57
bardzo fajny pomysł
Adam/ZUB3R 24.01.2015 14:51
smaczne pieczarki
jasiek 24.01.2015 14:09
ciekawa nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak